Veelgestelde vragen over infraroodverwarming

Infraroodverwarming brengt letterlijk de zon in huis. De stralen verwarmen immers in de eerste plaats alle materialen in de ruimte: muren, plafond, vloer, meubelen en het lichaam. Deze geven op hun beurt hun warmte af. Hierdoor ontstaat een perfect thermisch comfort, wat met klassieke convectiewarmte niet bereikt kan worden.

Stralingswarmte is bovendien een gezonde manier van verwarmen gezien er geen luchtverplaatsing of verbranding plaatsvindt. Net zoals de bekende infrarood cabines, heeft ook infraroodverwarming een therapeutische en helende werking op het lichaam.

En zeker niet onbelangrijk: infraroodverwarming is zo'n 35% energiezuiniger dan klassieke verwarmingssystemen en vergt geen onderhoud.

Voor de aansluiting volstaat een stopcontact of rechtstreekse aansluiting op de kring van de stopcontacten. De draadloze thermostaat die u er in optie kunt bijnemen, kan wel tot 10 panelen tegelijk bedienen. Daarom ook ideaal voor grote ruimtes.

De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Voor een overzicht: bekijk de productenpagina.

Infraroodverwarming is een alternatief voor alle andere soorten verwarming, zoals bijvoorbeeld centrale verwarming. U kiest voor infraroodverwarming als u belang hecht aan een zuinige en gezonde verwarming.

Vandaag wordt infraroodverwarming geplaatst als hoofdverwarming in het volledige huis of als bijverwarming. In badkamers (bijvoorbeeld als spiegelpaneel) of op zolderkamers (waar vaak geen voorzieningen zijn voor andere verwarmingsmethoden) zijn infraroodverwarmingen bijvoorbeeld erg in trek.

Het verbruik van een infraroodverwarming ligt beduidend lager dan elke andere soort verwarming. Op uw energiefactuur ligt de kostprijs voor het verbruik gemiddeld 30 à 35% lager dan de meeste andere verwarmingstoestellen. In tegenstelling tot andere soorten verwarming, is deze verwarming erg zuinig. De oorzaak hiervan ligt bij het feit dat de lucht niet volledig opgewarmd moet worden om een aangename temperatuur te verkrijgen. De stralingswarmte zorgt voor een verhoogde gevoelstemperatuur zonder hoge stookkosten.

Ook op het onderhoud bespaart u behoorlijk wat. Een infraroodverwarming kan gemakkelijk onderhouden worden met een vochtige doek en heeft een gemiddelde levensduur van 25 à30 jaar. Het glas is krasvrij en barst niet.

De huidige infraroodtechnologie is het resultaat van doorgedreven medisch onderzoek inzake infrarood en de genezende en therapeutische invloed op het menselijk lichaam.

Infraroodverwarming is een bio-energetisch gezond verwarmingssysteem met vele voordelen:

 • Anti-ontstekingen en anti-reuma: wonden genezen sneller
 • Betere bloedsomloop: de interactie tussen de straling en de bloedcellen werkt bloedverdunnend
 • Anti-kanker (leukemie): de infraroodstraling vernietigt de vrije radicalen
 • Ontgifting van de opperhuid en de afvoer van afvalstoffen
 • Gezond voor baby‘s en kleine kinderen
 • Gunstig effect op de cholesterolspiegel
 • Geen stofcirculatie: gunstig voor astmapatiënten en allergieën

Gezonde verwarming

De huidige infraroodtechnologie is het resultaat van doorgedreven medisch onderzoek inzake infrarood en de genezende en therapeutische invloed op het menselijk lichaam.

Infraroodverwarming is een bio-energetisch gezond verwarmingssysteem met vele voordelen:

 • Anti-ontstekingen en anti-reuma: wonden genezen sneller
 • Betere bloedsomloop: de interactie tussen de straling en de bloedcellen werkt bloedverdunnend
 • Anti-kanker (leukemie): de infraroodstraling vernietigt de vrije radicalen
 • Ontgifting van de opperhuid en de afvoer van afvalstoffen
 • Gezond voor baby‘s en kleine kinderen
 • Gunstig effect op de cholesterolspiegel
 • Geen stofcirculatie: gunstig voor astmapatiënten en allergieën

Goedkoop in verbruik en in onderhoud

Het verbruik van een infraroodverwarming ligt beduidend lager dan elke andere soort verwarming. Op uw energiefactuur ligt de kostprijs voor het verbruik gemiddeld 30% lager dan de meeste andere verwarmingstoestellen.

Ook op het onderhoud bespaart u behoorlijk wat. Een infraroodverwarming kan gemakkelijk onderhouden worden met een vochtige doek en heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar. Het glas is krasvrij en barst niet.

Gemakkelijk te monteren

Een ander voordeel van infraroodverwarming is dat een infraroodpaneel gemakkelijk te monteren is, zowel aan de muur als aan het plafond. Met enkele plugs is de verwarming zo geplaatst en dit zonder uitbraakwerken, wat wel nodig is bij andere verwarmingsmethoden.

Plaatsbesparend

Een infraroodverwarming is vooral ook plaatsbesparend. Doet een groot verwarmingstoestel afbreuk aan uw interieur? Dan is een infraroodverwarming de ideale oplossing. Een infraroodpaneel heeft een maximale dikte van 4 cm en kan gemakkelijk aan de muur of aan het plafond gemonteerd worden.

Kiest u voor een montage aan het plafond, dan geniet u van extra plaatsbesparing. In een badkamer wordt een infraroodverwarming vaak ook als spiegel geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u een spiegel en verwarming in één heeft, wat plaatsbesparend is. Verder is het ook handig dat de spiegel niet aandampt omwille van de stralingswarmte.

Infraroodpanelen komen in alle maten en uitvoeringen, bekijk de productpagina voor meer informatie:

 • Maten: 300x600mm, 600x600mm, 900x600mm, 1200x600mm en 1500x600mm (berekend op basis van de oppervlakte - niet het volume - van de ruimte)
 • Kleur: zwart, wit, RAL-kleur, bestaande foto, eigen foto, spiegel
 • Kader: met of zonder kader, kader beschikbaar in alle RAL-kleuren
 • Thermostaat: met of zonder thermostaat om temperatuur te regelen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Eén van de voordelen van verwarmen met infraroodverwarming in tegenstelling tot andere verwarmingsmethoden is dat het geen breekwerken met zich meebrengt. Het infraroodpaneel kan namelijk gemakkelijk met enkele plugs aan de muur of aan het plafond bevestigd worden. Het paneel is gemakkelijk zelf te plaatsen.

Bovendien hebben we ook staanders op voeten of op wieltjes in ons gamma. Ideaal om uw paneel van plaats te veranderen in de ruimte.

Bij de keuze van een infraroodpaneel, kunt u kiezen voor een paneel met of zonder een thermostaat. Het voordeel van een paneel met thermostaat is dat u het paneel op voorhand kunt programmeren voor een hele week zodat u bijvoorbeeld al een warme badkamer heeft bij het opstaan.

Kiest u voor een infraroodpaneel zonder thermostaat dan werkt het paneel op volle kracht eens het aanstaat. Omdat elk infraroodpaneel over een turbofunctie beschikt, warmt het paneel meteen op en heeft u het binnen de 5 minuten aangenaam warm.

Een infraroodverwarmingspaneel is kindvriendelijk in dat opzicht dat het in de eerste plaats een gezonde verwarming is. Omdat infraroodverwarming uit gezonde stralen bestaat, verwarmt het de muren, de objecten in de ruimte en personen, wat een comfortabele warmte met zich meebrengt. Omdat de lucht zelf niet verwarmd wordt, is er ook geen ongezonde luchtcirculatie in de ruimte waardoor er bijgevolg geen stofcirculatie is.

Een tweede bewijs van kindvriendelijkheid is dat de panelen zelf opwarmen, maar de beschermende glaslaag ervoor zorgt dat kinderen en volwassenen zich er niet aan kunnen verbranden. Bovendien is de glasplaat krasvrij, wat een voordeel is als u jonge kinderen in huis heeft. 

Wilt u meer weten over onze infraroodverwarmingen? Vraag dan hier informatie of een prijsofferte aan


Prijsofferte aanvragen