Homelior blogt!

Alles over verbouwen, renoveren & interieur.
Praktische tips, nuttige weetjes en handige to do-lijstjes voor je verbouwing.

DSC00692

Je woning uitbreiden met een aanbouw? Zo begin je eraan.


“In ons kot blijven” tijdens corona… het heeft heel wat Vlamingen met een baksteen in de maag aan het denken gezet. Plots bleek de gezinswoning te klein om 24/7 in samen te leven of miste je een aparte home office. Bij Homelior merkten we de afgelopen periode een grote stijging in het aantal aanvragen voor aanbouwen en uitbreidingen van woningen. We zetten daarom de feiten en tips voor jou op een rijtje.

Meer lezen
Vochtproblemen grond

Opstijgend vocht in mijn woning. Wat nu?


Afschilferend pleisterwerk, vochtplekken, loshangend behang. Merk je dit op in je woning? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met opstijgend vocht. Wat is opstijgend vocht? Hoe herken je het? Waarom is het belangrijk om opstijgend vocht te behandelen? En vooral, wat kan je er tegen doen? Homelior zet alle feiten op een rijtje.

Meer lezen
DSC06597

Thuiswerk de toekomst? Tips voor de renovatie van je home office


Steeds meer werknemers zijn vragende partij. Ook organisaties besparen er flink wat kantoorruimte mee. Thuiswerk zit in de lift. Hoe behoud je die work-life balance als je voortaan deels van thuis werkt? Ga je verbouwen? Houd dan rekening met deze nieuwe manier van werken en bereid je woning er op voor. Homelior deelt de beste tips voor een ‘home office’.

Meer lezen
3 Patio Arne Segers

7 tips voor meer daglicht in huis


Daglicht. Het doet leven, het is gezond, het is duurzaam en het fungeert als onze natuurlijke GPS. Hoe haal je nu dat natuurlijke licht tot diep in huis? Hoe laat je elke ruimte maximaal meegenieten van gratis licht? Laat elk interieur stralen met onze 7 tips voor meer natuurlijke lichtinval.

Meer lezen
Zen 728x400

Gastblog: Hoe blijf ik zen tijdens mijn verbouwing?


Bij verbouwen komt heel wat kijken. Vaak ook stress. Gastblogster en psychotherapeute Elke Van Hoeck van Groepspraktijk Den Berg deelt haar beste tips om deze stress om te zetten in positieve energie.

Meer lezen
3

Renoveren in 2020? Op deze premies heb je recht.


In het blogartikel ‘hoe je verbouwing financieren’ bespraken we al de verschillende mogelijkheden om je renovatie te financieren. Naast de eigen spaarpot aanspreken of een renovatielening afsluiten, heb je vaak ook recht op een premie. Welke premies gelden er in 2020? Homelior zocht het voor je uit.

Meer lezen
Apl argent limite

Hoe je renovatie of verbouwing financieren?


Een energiezuinige verwarmingsketel, de zolder inrichten en het dak renoveren, nieuwe ramen of een nieuwe badkamer? Het is zover. Je hebt beslist je woning te renoveren. Het dromen is begonnen, maar wat met de financiële kant? Maak je je spaarpot leeg of kies je voor een renovatielening? Homelior zet de mogelijkheden op een rijtje.

Meer lezen
Costa 1

Je zolder inrichten: tips & tricks


De tijd waarin een zolder louter als opslagplaats werd gebruikt, is intussen lang voorbij. Steeds vaker ondergaat de hoogste ruimte van de woning een grondige renovatiebeurt. Maar… wat zijn de mogelijkheden? Waarmee houd je best rekening? En hoe tover je die kille plek onder het dak om tot een sfeervolle kamer? We helpen je graag op weg met deze tips & tricks!

Meer lezen
4 Hout

6x inspiratie voor je gevel


Don’t judge a book by its cover” is een algemeen bekend gezegde. Voor je woning gaat dit echter niet op. De gevel is het visitekaartje van je woning en verdient daarom de nodige aandacht. Welke stijl spreekt je aan? Welke materialen zijn goed te onderhouden en bovendien duurzaam? En wat zijn de isolatiemogelijkheden? We doorlopen graag met jou enkele mogelijke gevelstijlen.

Meer lezen
10014782 1598518833747602 7519405958739136551 o

In 6 stappen naar je droombadkamer


Kan je badkamer wel een facelift gebruiken, maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen?
Homelior brengt je in 6 stappen en een handvol tips naar de badkamer van je dromen!

Meer lezen
Kind verbouwen

Renoveren met kinderen. Zo pak je het aan.


Is je woning aan een opfrissingsbeurt toe? Of heb je met het gezin net die droomwoning aangekocht, maar komt er nog wat werk bij kijken? Allemaal leuke vooruitzichten, maar hoe houd je het leefbaar met kinderen? Met deze tips wordt renoveren met kinderen kinderspel.

Meer lezen
1 Ronde vormen

Dit zijn de interieurtrends van najaar 2019


Toe aan een nieuw interieur? Staat er een renovatie gepland? Laat je dan alvast inspireren door de interieurtrends van het najaar van 2019.

Meer lezen
Mijn BEN Ovatie PERSBEELD rgb

Benoveren doe je zo


Benoveren… Nee, je leest hier geen kanjer van een schrijffout. BENOveren is het nieuwe renoveren. BENOveren = BEter reNOveren.

Meer lezen
Stress

8 tips voor een stressloze verbouwing


Je heb net een woning gekocht en droomt ervan deze volledig naar eigen smaak te renoveren: een moderne badkamer, grote ramen met zicht op de tuin of misschien zelfs een speelzolder voor de kinderen. Begin alvast reikhalzend uit te kijken naar je nieuwe woonst en geef stress, wat jammer genoeg vaak op de loer ligt bij renoveren, geen kans met onze 8 tips voor een stressloze verbouwing!

Meer lezen