In 6 stappen naar je droombadkamer


Kan je badkamer wel een facelift gebruiken, maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen?
Homelior brengt je in 6 stappen en een handvol tips naar de badkamer van je dromen!

Stap 1 – Doe inspiratie op

Het begin van alles: inspiratie opdoen. Snuister rond op internet en ga eens langs bij een aantal toonzalen. Denk na over kleuren, materialen, indeling, verlichting en andere must-haves voor je nieuwe badkamer. Maak een moodboard dat al je ideeën verenigt.

Tip:
Op Pinterest of tussen de realisaties van Homelior vind je ongetwijfeld leuke voorbeelden.

Stap 2 - Denk praktisch

Naast het esthetische verdient de praktische kant de nodige aandacht. Hoe ziet de badkamerroutine van jou en je gezin eruit? Sta je vaak met meerdere personen in de badkamer, dan is een dubbele wastafel wellicht interessanter. Hoe ziet de toekomst eruit? Moet de badkamer voorzien zijn voor de oude dag? Overweeg dan een douche in plaats van een bad. Moet de badkamer kindvriendelijk zijn, denk dan eerder aan een bad. Wat is de bestaande oppervlakte? Voor elke badkamer is er een passende oplossing, zelfs voor de kleinste badkamers. Bedenk wat je nodig hebt en wilt en probeer compromissen te vinden.

Tip:
Is de plaats beperkt? Overweeg dan een schuifdeur in plaats van een draaideur. Zo kan je de ruimte optimaal benutten.

Stap 3 - Bepaal het budget

Reeds vroeg in het proces denk je al best na over het beschikbare budget. Hoeveel budget kan en wil je vrijmaken voor de renovatie van je badkamer? Bepaal dit op voorhand, zo kan je prioriteiten stellen en eventueel compromissen sluiten.

Tip:
Je budget wordt enerzijds besteed aan de werken zelf en anderzijds aan de materialen (meubels, toestellen, tegels, etc.). Staar je dus niet alleen maar blind op dat prachtige bad in de toonzaal en voorzie zowel budget voor de renovatiewerken als voor de kostprijs van de materialen.

Stap 4 - Nodig een expert uit

Zelf alvast je huiswerk gedaan? Nodig dan een expert uit om de praktische haalbaarheid af te toetsen. Hij of zij zal je begeleiden naar je droombadkamer en je adviseren in materiaalkeuze, opstelling en nog een aantal praktische tips geven.

Tip:
Homelior komt vrijblijvend bij je langs om je badkamer mee vorm te geven.

Stap 5 - Kies je materialen

Tijd voor het leuke werk: kies je materialen. Ga langs bij verschillende toonzalen en kies de materialen voor je badkamer. Kies je voor tegels, plaatmateriaal of geschilderde muren? Welke vloerbekleding komt er in de badkamer? Welke meubels en toestellen genieten de voorkeur?

Tip:
Deel je badkamer op in een natte en een droge zone. Bad, douche en wastafel zijn natte zones en kunnen uitbetegeld worden. De overige muren kunnen geschilderd worden. Niet alleen is het budgetvriendelijk, het geeft je badkamer ineens ook karakter.

Stap 6 – De uitvoering

Je keuze gemaakt? Dan kunnen de werken van start gaan. Nu kan het dromen pas écht beginnen!

Tip:
Ook je badkamer renoveren? Homelior helpt je graag op weg! Info en contact: www.homelior.be.


-mvh