Dit zijn de interieurtrends van najaar 2019

Toe aan een nieuw interieur? Staat er een renovatie gepland? Laat je dan alvast inspireren door de interieurtrends van het najaar van 2019.

#1 Ronde vormen

Weg met symmetrie en uitlijning. In het najaar van 2019 staan ronde vormen centraal. Een ronde salontafel, spiegel of vloerkleed breken het strakke interieur en geven er een speelse twist aan. Nog niet toe aan grootse aanpassingen? Pimp je interieur dan met het zachte silhouet van vazen, lampen en andere decoratiestukken.

#2 Terrazzo

Al enkele seizoenen baant terrazzo zich een weg naar de top. Ook in het najaar van 2019 is dit niet anders. Dit gespikkelde materiaal, recht uit de jaren ’70, zal vooral als keukenaanrecht of als vloerbekleding de interieurwereld verder veroveren.

#3 Goud en metaalkleuren

Terwijl koper intussen op de terugweg is, zetten goud en metaalkleuren nog steeds de koers in om onze interieurs te veroveren. Gebruik met mate want te veel goud oogt al snel cheap.

#4 Jungle

De jungletrend is geen nieuwe trend, maar is ook dit najaar een blijvertje. Een overvloed aan kamerplanten, prints van jungledieren, tropisch behang of een fris groen wandtapijtje geven elk interieur die extra outdoor touch.

#5 Puur natuur

Een rustgevend en warm interieur? Kies dan voor natuurlijke materialen, zoals hout. Naast het feit dat ze vaak duurzaam zijn, geven ze je interieur ook een stijlvolle look. Combineer met witte vlakken en kleed aan met accessoires. Ook ideaal in combinatie met de jungletrend (#4) of de Roaring Twenties trend (#6).

#6 Roaring Twenties

Velvet! Velours! Fluweel! Helemaal hot dit najaar. Een velours zeteltje of kussens in geel, oud roze of groen geven je interieur in no time een hippe en tegelijk rustgevende uitstraling. Ongetwijfeld de blikvanger in je interieur.

#7 Spiced Honey

Volgens Flexa dé kleur van 2019: Spiced Honey. Ook dit najaar zal Spiced Honey, honing vermengd met een warme ambertoon, menig woonkamer inpalmen. Gemakkelijk te combineren en bijgevolg dus toepasbaar in elk interieur.

Renovatieplannen, maar geen idee hoe je interieur aan te pakken? Leg je oor eens te luisteren bij Homelior’s interieurarchitecte. Zij geeft je graag advies, do’s en don’ts en ontwerpt jouw nieuwe interieur! Info en contact: www.homelior.be.

-mvh