Renoveren in 2020? Op deze premies heb je recht.

In het blogartikel ‘hoe je verbouwing financieren’ bespraken we al de verschillende mogelijkheden om je renovatie te financieren. Naast de eigen spaarpot aanspreken of een renovatielening afsluiten, heb je vaak ook recht op een premie. Welke premies gelden er in 2020? Homelior zocht het voor je uit.

#1 Premie: dak-, muur- & vloerisolatie

Ga je isoleren? Dan maak je in bepaalde gevallen aanspraak op een premie voor dak-, muur- en vloerisolatie. Hiervoor kan je terecht bij netbeheerder Fluvius. Om de aanvraag te doen, heb je gedetailleerde facturen van de uitgevoerde werken, alsook een ingevuld attest van de aannemer nodig.

#2 Premie: beglazing

Ga je je ramen vernieuwen? Indien de nieuwe ramen voldoen aan de strengere eisen voor beglazing, kan je aanspraak maken op een premie. Ook hiervoor kan je terecht bij netbeheerder Fluvius.

#3 Premie: zonneboiler, warmtepomp & warmtepompboiler

Een derde type premie, is deze voor installaties. Ga je een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler plaatsen? Dan kan je ook hiervoor een premie krijgen via je netbeheerder.

#4 Bonus: totaalrenovatie

Wordt er grondig gerenoveerd? Dan is de kans groot dat je recht hebt op een extra bonus. Vanaf 3 van de 7 bovenstaande energetische ingrepen, krijg je immers een extra bonus bovenop de individuele premies. Heb je de mogelijkheid om verschillende werken tegelijk uit te voeren, heb je hier alle baat bij gezien de extra bonus kan oplopen tot €4750. Deze werken moeten binnen een periode van 5 jaar uitgevoerd zijn om hiervan te genieten. Om de bonus te verkrijgen hoef je zelfs niets te ondernemen. De netbeheerder Fluvius registreert elke premieaanvraag en kent je automatisch je bonus toe indien je er recht op hebt.

#5 Premie: slopen & heropbouwen

Ga je in 2020 je woning slopen en heropbouwen? Dan kan je al zeker tot het einde van het jaar genieten van een premie van €7500. Deze premie, die oorspronkelijk op 31 oktober 2019 zou aflopen, is al minstens verlengd tot eind 2020.

Nieuw in 2020

Toch zijn er een aantal veranderingen in 2020. Plaats je een warmtepompboiler? Dan daalt de premie van €400 naar €300. Ook de premie voor beglazing zakt van €10 naar €8 per m².

Renoveren of verbouwen in 2020?

Plannen om in 2020 je woning te renoveren? Bij Homelior denken we graag met je mee, zowel over ontwerp, uitvoering als budget. We begeleiden je ook graag bij je premieaanvraag. Info en contact: www.homelior.be.

TIP:
Op Premiezoeker.be krijg je een volledig overzicht van de premies waarop je recht hebt en welke stappen je dient te ondernemen.

Of neem alvast een kijkje in deze tabel voor een beknopt overzicht.

-mvh